Ringholmen, Kristiansund

Bare noen minutter nord for Kristiansund med en rask båt, finner du Ringholmen Sjøhus og Havfiske.

Les mer på www.ringholmen.no

 

På vei forbi Kristiansund og Trondheim hadde Skattejakten.LIVE-teamet delt seg i to. Kristin, Cathrine, Helene og Sandra hadde tatt bobilen til Trondheim, mens Miriam, Trine og Rolf-Ørjan tok sjøveien.

Det hadde vært en lang dag med seiling fra Finnøy, opp til Bud videre over Hustadvika i tøff vind og harde bølger, og opp innaskjærs forbi Atlanterhavsveien og opp til Kristiansund.

Da vi endelig kom frem til Kristiansund, var planen å komme seg rett i seng, for å få en bra dag neste dag.

Så langt kom vi ikke, for vi ble møtt på bryggen av Mounir og Odd-Inge far Nordmøre Havrafting.  De overtalte oss til å bli med på midnattsrafting opp til Ringholmen, for å få øl og pizza, og møte de nye driverene der oppe.

 

Vi ble overtalt, og etter et lite kvarter var guttene på plass med RIB.  Det gikk i opp mot 60 knop på det meste, og vi passerte blant annet denne underveis 🙂

Ringholmen ligger nord for Kristiansund, noen minutter med en rask båt, et par timer med seilskuta vår.

På Ringholmen ble vi varmt mottatt av Julie og Christopher, som nylig hadde overtatt driften av anlegget der ute, faktisk bare noen dager før vi dukket opp.

De unge driverne inviterte oss tilbake når det var lyst, og vi fikk så vidt svingt innom dagen etter, da vi seilte nordover fra Kristiansund. Da fikk vi flydd litt drone, og sett nærmere på Ringholmen i dagslys.

Under seilingen fra Kristiansund til Ringholmen, dukket også Nordmøre Havrafting opp igjen, denne gangen med kunder på tur.

Før vi forlot Ringholmen, fikk vi møte Øyvind Junge, eier av Ringholmen Sjøhus, og en inspirerende historieforteller. Her fikk vi høre om både fiskere og vikinger, og den fantastiske historien om hvordan han kjøpte Ringholmen nærmest ved en misforståelse i forbindelse med en fuktig kveld på byen, og bygde det opp over mange i år, til å bli den fantastiske perlen det er i dag.