Blandete følelser…

Hei 🙂  Jeg heter Rolf-Ørjan. Det var jeg som i 2011 fikk ideen om Skattejakten.LIVE, og som i september 2016 bestemte meg for at NÅ er tiden inne til å realisere!

Nå har det gått et halvt år, og det er bare et par dager til det hele starter, til hele crewet er samlet, og til vi skal streame live fra gjestehavna i Kristiansand, starten på den lange reisen vår på jakt etter Norges største skatter.

Jeg har jobbet utrolig hardt for å komme frem til denne dagen, og jeg har gledet meg, håpet at den skulle komme fortere, nesten ikke kunne vente på å komme i gang, men akkurat nå er det ikke lykkerus jeg føler, men et sterkt savn…

… savn etter familien min, kjæresten min, gutten mine i Drammen, jentene i Mo i Rana,  mamma og pappa, leiligheten vår, den store myke senga, og alt det trygge og gode der hjemme.

Jeg har vært på mange reiser, både en og to uker borte, så hvorfor føler jeg dette savnet så sterkt denne gangen, bare etter noen dager?

Det er kanskje fordi jeg VET hvor lenge det er til jeg får se mine kjære igjen.  Det er både lengsel, og en god porsjon dårlig samvittighet, og en bunnløs ensomhet.

Jeg har rett og slett svært blandete følelser, og går fra å ha sommerfugler i magen når jeg tenker på alt vi skal oppleve, til å være utmattet og lei, og bare ville hjem. Er det dette som kalles antiklimaks?

Kroken min
Her er “kroken min” nede i kabinen. Her har jeg tilgang til internett og alt av båtelektronikk og kamerasystemer.

Vinden som uler i tauene utenfor, og det uendelig store havet der ute gjør ikke ensomhetsfølelsen mindre.

Dette er ikke bare en stor reise, målt i dager og kilometer. For meg er det også en stor reise i å bevise noe både for meg selv og for mange andre.

Så, tross noen emosjonelle øyeblikk, har jeg et også et sterkt behov for å gjennomføre.  Jeg skal ikke bare skape en god opplevelse for crewet og programlederne, men for alle de som vil følge med oss gjennom sosiale medier, eller som møter oss der ute på reisen, og ikke minst våre sponsorer, de som betaler for moroa!  Dette er den største jobben jeg noen gang har gjort!

Morgenstemning ved gjestehavnen i Kristiansand. Bildet er tatt i 7-tiden på morgenen og det er mye mye kaldere enn det ser ut som.

Dette er på en måte litt å være eller å ikke være. Vi har lagt lista høyt, skapt store forventninger, og nå handler det rett og slett bare om å levere!

Ship ohoi, nå blir det Skattejakt! 🙂

/Rolf-Ørjan